Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Fukare održale sastanak sa Husićem: “Puna podrška za dolazak na čelo kluba”

Preuzmite sliku

Nakon što je Azmir Husić  potvrdio namjere da ponovo dođe na čelo Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla, ovaj član Izvršnog odbora NS BiH obavio je sastanak s najvatrenijim navijačima Slobode.

Udruženje navijača Fukare Tuzla večeras se oglasilo saopćenjem za javnost u kojem se navodi da je održan sastanak s Husićem, gdje je Husić prezentovao ideje i potencijalno investiranje u Slobodu.U javnosti se prvenstveno pričalo o mogućoj fuziji FK Tuzla City, na čijem je čelu Husić, te FK Sloboda.

Iz Fukara su istakli da o fuziji nema govora, ali da su podržali Husićev ulazak u klub:

“Povodom medijskih naslova u kojima se spominje bivši predsjednik Upravnog odbora Azmir Husić i moguća fuzija za FK Tuzla City, danas u 18 sati je održan sastanak između predstavnika navijačke skupine i gospodina Azmira Husića.

Nakon trosatnog razgovora nam je objašnjena cjelokupna situacija koja je dovela do ponovnog povezivanja bivšeg predsjednika sa FK Sloboda. Medijski spinovi koji su unijeli turbulencije kako među simpatizere tako i među članove naše grupe, nisu u potpunosti tačni sa realnom situacijom i prijedlogom gospodina Husića.

Gospodin Husić je spreman, kao privatnik i pojedinac, a ne kao predstavnik FK Tuzla City, ponovno ući u UO FK Sloboda Tuzla, te kao njen predsjednik ekspresno vratiti klub tamo gdje i pripada. Gospodin Husić je predstavnicima naše skupine objasnio i način rada trenutne uprave te ukazao na greške koje su oni pravili. Raznorazni spinovi trenutnog rukovodstva UO FK Sloboda Tuzla doveli su do negativne atmosfere u i oko stadiona Tušanj koja nas je u konačnici i odvela u drugu ligu.

 • Mišljenja smo da je trenutno rukovodstvo dobilo najviše vremena da pokaže šta “zna” i “umije”, te da su svi dosadašnji sastanci i obećanja bili pusti. Zahtijevamo od trenutnog Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla kolektivne ostavke na čelu sa predsjednikom gospodinom Šećerbegovićem. Trenutna struktura kluba je izgubila svu podršku nas kao grupe, te želimo naglasiti da njihove spinove ne želimo više slušati i tolerisati.

  Ovim saopćenjem navijačka skupina Fukare Tuzla izražava punu podršku gospodinu Azmiru Husiću, te ovim putem pozivamo Gradsko vijeće, Gradsku upravu, kao i gospodina gradonačelnika Lugavića da u što skorijem periodu sazovu sjednicu gradskog vijeća i da na dnevnom redu uvrste tačku “UO FK Sloboda Tuzla”. Ovim putem pozivamo sve vijećnike da spase FK Sloboda Tuzla od daljeg ponora te podrže kandidaturu gospodina Husića kao novog predsjednika Upravnog odbora.

  Pozivamo i sve navijače, simpatizere, one koji istinski vole FK Sloboda da podrže ovu odluku te još jednom naglašavamo:

  Nema govora o fuziji sa mlađim tuzlanskim premijerligašem, nastavljamo našu tradiciju dugu preko 100 godina”, navodi se u saopćenju navijačkog udruženja Fukare Tuzla.

  Podsjetimo, Sloboda je ispala iz Premijer lige u Prvu ligu Federacije BiH, gdje će igrati naredne sezone. S druge strane, drugi tuzlanski klub FK Tuzla City, na čijem je Husić čelu, izborio je opstanak u posljednjem kolu Premijer lige.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje