Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbalerima Slobode izmakla pobjeda u posljednjih pet minuta utakmice

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode gostovali su danas u Modriči kod ekipe Sloga Meridian u okviru 20. kolu Premijer lige BiH.

Ekipu koju sa klupe predvodi Adnan Jahić dijelilo je svega pet minuta da se kući vrate za punim punim plijenom.

Sloboda je hrabro otvorila današnji meč što im se rano isplatilo. Naime, poveli su već u drugoj minuti golom iskusnog Stojana Vranješa, koji je glavom pogodio nakon centaršuta Pervana.

Domaći su poravnali na 1:1 u 28. minuti sa bijele tačke, a siguran je bio Krstovski.

Drugo poluvrijeme igraču Slobode također otvaraju veoma dobro i ponovo dolaze do prednosti. Pervan je opet ubacio, a lopta se od Osmankovića odbija do Šuberta, koji postiže gol s desetak metara za 1:2.

Sloboda je čekala kontre u ostatku meča, Sloga napadala. Činilo se da će čitav plijen za Tuzlu, a onda Nikolić u 85. minuti postiže gol za 2:2 i donosi vrijedan bod ekipi Sloge.

Ekipi Slobode ostaje žal za dva vrijedna boda, ali nastavljaju svoju bitku za opstanak i u narednom kolu idu u goste Željezničaru, ali bez Vranješa koji propušta taj duel zbog žutog kartona koji je danas dobio.

Željezničar je danas razočarao navijače u Konjicu nakon poraza od Igmana rezultatom 3:1 pa će tako protov Slobode nastojati da poprave utisak na Grbavici.

Sloga nakon ovog boda zauzima 8. poziciju na tabeli sa 22 osvojena boda, Sloboda se izjednačila sa Igmanom i sada ovaj dvojac na začelju ima po 20 osvojenih bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje