Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode plasirali se u finale turnira u Ruščici

Preuzmite sliku

Crveno – crni su svoju prvu pripremnu utakmicu uoči nove sezone odigrali u Ruščici kod Slavonskog Broda protiv Cibalije.

Denis Sadiković je protiv Cibalije izveo sljedećih 11: Fejzić, Mitrović, Salihović, Mehanović, Efendić, Šećerović, Halilović, Vidović, J. Mujkić, Sarić, Haračić.

  • sloboda-cibalija
  • Crveno – crni su u prvom poluvremenu kontrolisali igru, a najbolju šansu da povedemo propustio je Jasmin Mujkića ne iskoristivši situaciju “jedan na jedan” sa golmanom Cibalije.

    Kako to obično biva u fudbalu, Vinkovčani su kaznili taj naš promašaj i došli u vodstvo na samom kraju prvog poluvremena.

    U drugom dijelu meča Sadiković je napravio dosta izmjena, što je urodilo plodom jer je Jusufbašić donio Crveno – crnim poravnanje na 1:1.

    U 87. minuti susreta Musić je fauliran u šesnaestercu Cibalije, sudija svira penal, a Musić, suprotno nepisanim fudbalskim pravilima, šutira sa 11 metara i donosi našem timu preokret i vodstvo 2:1.

    Do kraja utakmice Crveno – crni su sačuvali prednost, te će sutra sa početkom od 20:00 sati igrati finalni meč za prvo mjesto. Protivnik je sarajevski Olimpic koji je do finala došao pobjedom nad Marsonijom nakon uspješnijeg izvođenja penala. (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,