Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode ostvarili izuzetno vrijednu pobjedu na Tušnju protiv Metalleghea (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 20. kola Premijer lige BiH, na stadionu Tušanj, zanimljivu utakmicu odigrali su Sloboda i Metalleghe. Na kraju susreta, tri boda ostala su na Tušnju, a fudbaleri Slobode ostvarili su izuzetno vrijednu pobjedu protiv gostiju iz Jajca. 

Prvi gol u okviru 20. kola postignut je upravo na Tušnju kada su gosti u 13. minuti poveli, a pogodak glavom nakon odličnog ubačaja postigao je Antonio Vidović, kojem je to bio drugi pogodak za tim iz Jajca.


Sloboda je krenula ofanzivno po poravnanje i na kraju je uspjela doći do njega, kada je u 40. minuti mrežu gostiju pogodio Asim Zec, kojem je to također bio drugi gol u prva dva kola proljetnog dijela prvenstva. Prvo poluvrijeme okončano je neriješenim rezultatom 1:1.

Početkom drugog poluvremena fudbaleri Slobode ofanzivno su krenuli prema golu gostiju, ipak veliku priliku ponovo su imali gosti kada je u 54. minuti stativu pogodio Vidović. Crveno-crni su i u nastavku imali incijativu na terenu, ali bez konkretne realizacije i uzbuđenja sve do samog kraja susreta.

U posljednjoj minuti utakmice Sloboda stiže do izuzetno važne pobjede, sa bijele tačke pogodio je Ismar Tandir kojem je to bio prvi pogodak u BHT Premijer ligi BiH u Crveno-crnom dresu.

Sloboda nakon 20. kola ima 32 boda i zauzima petu poziciju na prvenstvenoj tablici koja vodi u ligu za prvaka.

U narednom 21. kolu fudbalere Slobode očekuje neugodno gostovanje u Bijeljini kod ekipe Radnika, dok će Metalleghe na svom stadionu dočekati ekipu Željezničara. (Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje