Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Sarajeva nakon penala savladali Slobodu i provukli se u četvrtfinale Kupa BiH

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj odigrana je utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Slobode i Sarajeva. Plasman u narednu fazu Kup takmičenja izborila je ekipa Sarajeva nakon izvođenja penala. 

Pola sata utakmice na Tušnju osim nekoliko poluprilika nije donijelo znatnija uzbuđenja, a Sarajevo do vodećeg gola dolazi nakon pola sata igre.

Ajdin Hasić je u 32. minuti nakon sjajne asistencije probio odbranu Slobode i onda je lako plasirao loptu pored nemoćnog Azira Muminovića za vodstvo svoje ekipe. Minimalnim vodstvom bordo tima okončano je prvo poluvrijeme.

Odlično je Sloboda otvorila drugo poluvrijeme na Tušnju. Igrala se 52. minuta kada su “crveno-crni” uspjeli da stignu do izjednačenja, a strijelac je bio Kenan Delić.

Lijepa kombinacija na lijevoj strani, Kenan Dervišagić je centrirao odlično za svog imenjaka, a desetka Slobode se izvrsno snalazi u kaznenom prostoru i pogađa mrežu Dejana Ilieva za 1:1.

Do kraja regularnog dijela susreta Sarajevo je u nekoliko  navrata moglo do gola ali je sve pokušaje osujetio odlični Muminović.

U penal seriji više spretnosti imao je bordo tim pa je izborio prolazak u četvrtinu finala Kupa BiH. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,