Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda: Upravni odbor se obavezuje ispuniti sve obaveze potrebne za dobivanje licence

Preuzmite sliku

Nakon što je na osnovu dostavljenih izvještaja, relevantne dokumentacije klubova-aplikanata i provedene procedure u skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju za takmičenja Premijer lige BiH i UEFA u sezoni 2019/2020. godina, komisija za licenciranje klubova NS/FS BiH donijela odluku da licencu za učešće u Premijer ligi BiH neće dobiti FK Sloboda Upravni odbor kluba sa Tušnja se obavezao da će ispuniti sve obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije, saopćeno je danas.

Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla dobio je Odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja je zasjedala 3. maja 2019. godine u Sarajevu, a koja je donijela Odluku da FK “Sloboda” Tuzla nije u potpunosti postupio u skladu s pojedinim odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH te je iz tog razloga komisija odbila Zahtjev za licencu FK “Sloboda” Tuzla za takmičenje u sezoni 2019./2020.

Ovom prilikom ističemo da Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla poštuje Odluku komisije koja je korektno obavila svoj zadatak pri donošenju odluke.

Vrijedi istaći da je Uprava zatekla određeno stanje u kubu, povukla odgovarajuće poteze te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije, navodi se u saopćenju FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,