Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda poražena u prijateljskoj utakmici od Lokomotive iz Zagreba

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su u sklopu priprema u Sloveniji odigrali svoj prvi kontrolni meč protiv Lokomotive iz Zagreba na stadionu Čatež.

Tim Husrefa Musemića poražen je rezultatom 2:0. U prvom poluvremenu Sloboda je nastupila u sastavu: Bobić, Lazevski, Merzić, Kostić, Todorović, Fatić, Veselinović, Zeba, Krpić i Zec.

Nakon pauze šef stručnog štaba Crveno-crnih na teren je izveo drugih 11 igrača, a nastupili su: Erić, Efendić, Đidić, Mehmedagić, Mujkić, Stjepanović, Grahovac, Hadžić, Mehidić, Govedarica i Karić.

Fudbaleri Lokomotive poveli su u 17. minuti, da bi na 2:0 povisili pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Bio je to rezultat kojim se otišlo na odmor. Oba gola za Lokomotivu postigao je Mirko Marić.

Drugi tim koji je nastupao u nastavku utakmice uspio je sačuvati mrežu svog gola netaknutom ali isto tako nisu uspjeli smanjiti rezultat. Utakmica je okončana rezultatom iz prvog dijela 2:0 u korist NK Lokomotive iz Zagreba.

Uprkos porazu fudbaleri Slobode odigrali su kvalitetan meč obzirom da je u timu bilo dosta novih igrča koji su po prvi put nastupili skupa na terenu.

Naredni kontrolni meč fudbalere Slobode očekuje 22. juna protiv aktuelnog prvaka Slovenije ljubljanske Olimpije.

FK Sloboda će sutra nakon žrijebanja parova prvog pretkola Europa lige saznati ime protivnika sa kojim ćemo odmjeriti snage 30. juna i 07. jula. Na žrijebanju u Nyonu Crveno – crne će predstavljati direktor Saša Vugdalić.

Ovo će biti veliki dan za naš klub i kruna svega onoga što smo postigli u protekle dvije i po godine. Nadam se da će nam žrijeb biti naklonjen i da ćemo izbjeći ekipe koje su daleko od nas. Tu prije svega mislim na kazahstanske i azerbejdžanske klubove“, kaže za službenu klupsku stranicu Vugdalić, te objašnjava proceduru sutrašnjeg žrijebanja:

U 10 sati UEFA će formirati grupe po geografskom rasporedu timova. Od 13 sati započinje žrijebanje, a u bubnju će se naći 96 timova, 48 nosilaca i 48 nenosilaca. Žrijebanje parova prvog pretkola odvija se tako što će ekipe biti podijeljene u grupe sa pet nosilaca i pet nenosilaca. Iz svake grupe žrijeba se broj nosioca i nenosioca. U 14 i 30 sati obaviće se žrijebanje drugog pretkola. U taj krug ide direktno 18 klubova po koeficijentu i 48 ekipa pobjednika prvog pretkola. To znači da će naš klub pored protivnika prvog pretkola, saznati i ime ekipe sa kojom će se sastati u drugom pretkolu koje se igra 17. i 21. jula. Duboko sam uvjeren da ćemo igrati i taj drugi krug“, zaključuje Vugdalić.

Dodajmo da će se nakon žrijebanja parova Europa lige, od 16 sati sastati predstavnici klubova sa predstavnicima UEFA kako bi zajednički dogovorili satnice mečeva i ostale pojedinosti vezane za organizaciju utakmica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,