Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

EURO U17 Zmajići debituju protiv Austrije: Spremni za korak više

Preuzmite sliku

Kadetska fudbalska selekcija naše zemlje danas će s početkom u 12 sati odigrati prvu, historijsku, utakmicu na jednom velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu do 17 godina koje se ove godine održava u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

Protivnik našim nadama u 1. kolu Grupe B bit će vršnjaci iz Austrije. Podsjetimo, u našoj grupi su još selekcije Njemačke i Ukrajine.

Ogromna želja

Zmajići su još na prvom treningu u Bakuu, iako su bili umorni od dugog puta, pokazali ogromnu želju i dali svoj maksimum, što je posebno razveselilo stručni štab.

Povodom današnjeg odigravanja utakmica Grupe B, u hotelu Boulevard u Bakuu, selektori sve četiri ekipe održali su pres-konferenciju, a nas je, naravno, najviše zanimalo ono što je imao reći selektor Sakib Malkočević.

– Grupa je izuzetno zahtjevna. Mi smo tu novi i igrat ćemo protiv Njemačke, Austrije i Ukrajine koje sigurno imaju više iskustva od nas. Međutim, i mi smo prošli težak put do Evropskog prvenstva. Ne mislimo samo da uživamo u ljepotama Azerbejdžana, već ćemo pokušati da napravimo još neki iskorak. Respektujemo sve reprezentacije i u svakoj utakmici ćemo pružiti maksimum kako bismo što bolje predstavili našu zemlju, kazao je Malkočević.

Kadetski reprezentativac BiH i igrač splitskog Hajduka Nikola Vuletić nada se da će naš tim osvojiti tri boda na startu EP-a.

Vuletić optimista

– Ako budemo pružili naš maksimum i igrali onako kako znamo, sigurno ćemo slaviti. Kompaktna smo cjelina i imamo kvalitet da napravimo velike stvari. U kvalifikacijama smo pobijedili Italiju i pokazali svoju snagu, kazao je Vuletić. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,