Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emir Spahić: “Teško je igrati kad su već koferi spakovani za povratak”

Preuzmite sliku

Na press konferenciji prije utakmice sa Iranom danas su bili selektor Safet Sušić, kapiten Emir Spahić i Muhamed Bešić.

Počeo je selektor: “Što se tiče sutrašnje utakmice svi smo očekivali da će biti ključna za ulazak u osminu finala. Nije tako bilo, za nas će to biti zadnja utakmica na ovom SP. Nismo imali sreće i vjerovatno smo razočarali neke ljude, ako je tako, izvinjavam se. Ne treba zaboraviti da smo prvi put ovdje i da su bile malo poštenije sudijske odluke sutra bi kao što sam rekao igrali ključnu utakmicu. Ovako u ovu utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo i da se na najčasniji način oprostimo od SP. Interesuje nas samo pobjeda i da prikažemo dobru igru.”

Kapiten Emir Spahić: “Nismo očekivali da ćemo ovako rano završiti svoj put. Priželjkivali smo duži ostanak i mislim objektivno da smo mogli. Ali to je fudbal, to je život i sutra nas čeka nova utakmica kojoj se trebamo okrenuti jer je važna za nas i naš narod. Teško je igrati kad su već koferi spakovani za povratak ali pokazaćemo ono što do sada nismo imali priliku i ako neko misli da smo došli kao turisti, pokazaćemo da se vara“.

Muhamed Bešić je dodao da misli isto kao selektor i kapiten i najavio: “Sutra ćemo dati sve od sebe da se oprostimo na pravi način od ovog prvenstva.”

Na kraju presa, strane novinare je zanimao budući angažman selektora Sušića na šta je on između ostalog odgovorio: „Nije ni mjesto ni vrijeme za takav razgovor ali će se sve znati u narednih desetak dana. Rekao sam da će biti teško jednom napustiti ovu reprezentaciju, ali ostaće upisano da je ova generacija i ovaj stručni štab učestvovao prvi put na Svjetskom prvenstvu.“

Sutra će svi igrači biti spremni za susret protiv Irana, a jedini koji se danas odmarao od treninga je bio Muhamed Bešić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje