Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Višća: U Trabzonu ljudi žive fudbal, ove sezone želim biti što bolji

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački fudbaler koji trenutno igra za turski Trabzonspor Edin Višća (33) izjavio je da je cilj kluba da ovu sezonu završe među prva četiri tima u Super ligi i osvoje Kup Turkiye, javlja Anadolu.

Višća je prije treninga svog tima u razgovoru s novinarima podsjetio da se trener Abdullah Avci nedavno vratio u klub s kojim je ranije ostvario veliki uspjeh.

Iskusni turski fudbalski stručnjak vratio se na klupu Trabzonspora početkom oktobra, nakon što je klub napustio hrvatski trener Nenad Bjelica.

Avci je prethodno bio trener Trabzonspor od 2020. do marta 2023. godine. Trabzonspor je pod njegovim vodstvom osvojio titulu turskog prvaka 2022, nakon 36 godina čekanja.

“Kad je trener stigao, odmah nas je podsjetio na one stare dane slave. Imali smo četiri-pet sastanaka u deset dana, uradili smo analizu. Trener je donio pozitivnu energiju i u odbrani i u napadu. Svjesni smo da smo loše počeli sezonu. Griješili smo svi pojedinačno. Sada ćemo na najbolji mogući način na predstojećim treninzima i utakmicama kao tim uraditi ono što trener traži od nas”, kazao je bh. veznjak.

  • Podsjetio je da je oduvijek pridavao značaj timskoj igri i da je po prirodi timski igrač.

    “Pokušavam uvijek da pružim svoju najbolju izvedbu. Želim da budem još bolji u budućnosti. Iskreno, nisam baš zadovoljan svojim učinkom. Prisjetili smo se nekadašnjih utakmica u kojima nas je predvodio trener Abdullah. Sada također trebamo pružiti više u odbrani i napadu. Bitni su ti mali detalji, trčanje i zalaganje za kolege, međusobno pomaganje. Važne su i asistencije, a ne samo golovi. Moramo mnogo raditi. Napravili smo analizu i mislim da nas sada čeka pozitivan proces”, istakao je Višća.

    Ponovio je da će sigurno kao tim pokušati da na terenu provedu ono što traži Avci.

    “Prolazimo kroz težak proces. I ja sam loše igrao u nekim utakmicama. Želim ove sezone igrati kao prošle. Želimo ovu sezonu završiti među prva četiri tima i osvojiti Kup. Želimo se vratiti na stare dane slave i podići trofej. Želim da navijači ponovo pune tribine”, rekao je nekadašnji bh. reprezentativac.

    Istakao je da grad Trabzon živi fudbal 24 sata dnevno i da to osjete i igrači.

    “Ako želite da doživite istinski fudbal, doći ćete u Trabzon i igrati za Trabzonspor. Kada izađete vani, svi pričaju i zaista žive fudbal, na pijaci, u restoranima. Svi poznaju fudbalere. Zato je uzbudljivo, ali postoji i pritisak. Želim ove sezone ponovo da pružim nekadašnje igre”, zaključio je Višća.

    Bh. veznjak je u dosadašnjem dijelu sezone postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

    Trabzonspor nakon devet odigranih kola zauzima peto mjesto Super lige sa 15 bodova. Lider je Fenerbahce sa 27 bodova, ispred Galatasaraya koji ima 25, Adana Demirspora sa 17 i Besiktasa sa 16.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje