Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko otkrio razloge odlaska iz Intera i prvi put rekao koji je najveći klub na svijetu

Preuzmite sliku

Edin Džeko (37), reprezentativac BiH i napadač Fenerbahcea, za Prime Video govorio je o brojnim temama iz svoje karijere.

Edin Džeko je prvi put govorio o odlasku iz Intera, a stiče se dojam da je “otjeran”.

“Rado bih ostao u Interu jer sam stvarno bio sretan u klubu. Prisjećajući se izbora koji su napravili na meni, bio sam siguran da su to učinili kako bi Lukakuu dali više samopouzdanja, da u ekipi više nema ‘važnog’ igrača poput mene, koji bi mu mogao ugroziti mjesto u prvoj postavi. Govorim to u smislu da bi on uvijek bio starter, a iz tog razloga sam iznenađen činjenicom da Lukaku na kraju nije ostao u Interu”, kazao je Džeko, a potom istakao da je proveo divne dvije godine u Interu.

“Bile su to dvije prekrasne godine koje, nažalost, nisu završile onako kako smo željeli. Protiv Manchester Cityja u finalu Lige prvaka nam je nedostajalo malo sreće, jer smo imali svoje šanse. To je nogomet, ako ne zabiješ golove, onda je teško pobijediti. Inzaghi je prošle godine bio pod velikim pritiskom jer igra u Seriji A nisu bile na našoj razini, ali kada igraš Ligu prvaka, onda gubiš puno energije. U Evropi smo dali sve, a mislili smo da će u Italiji biti dovoljno i malo manje”.

  • Edin je pokazao da su godine samo broj jer još uvijek igra na visokom nivou i jako kvalitetno.

    “Za mene su godine samo broj jer sam još uvijek dobar. Kada imaš zdrav um, fizički bolje stižeš jer znaš šta ti je raditi. Fenerbahče? Jako sam sretan svojim izborom i osjećam se odlično ovih dva mjeseca. Fener je turski Real Madrid.”

    Na kraju je Dijamant prvi put rekao za koga smatra da je najveći klub na svijetu i gdje bi volio igrati da može birati.

    “Malo je kasno za ovo pitanje… Ali ako moram birati, onda bih rekao Real Madrid. Mislim da su oni najveći klub na svijetu, a ko god je imao priliku tamo igrati, bio je sretan.”

    Edin Džeko je ove sezone na osam utakmica postigao šest golova za Fener i dodao pet asistencija.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje