Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Dat ću sve od sebe da Fener osvoji ligu

Preuzmite sliku

Kapiten BiH Edin Džeko (37) obratio se danas turskim novinarima i govorio o dolasku u Fenerbahce, navijačima ovog kluba, ali i predstojećoj sezoni.

Džeko je na samom početku kazao da su prvi dojmovi po dolasku u Istanbul pozitivni.

“Prvi dojmovi su mi pozitivni. Najvažnije je da puno radimo zajedno. Uskoro počinje sezona i naša ekipa je gotovo spremna. Sa novim igračima ćemo za kratko vrijeme biti u puno boljoj poziciji. Nadam se da će biti bolje”, kazao je Edin i nastavio:

“Kao Bosanci, mi vas Turke puno volimo. Već sam rekao, mi smo braća. Moj prvi susret sa Fenerbahceom bio je prije dvije godine. Imali smo dobre razgovore na tim sastancima. Nažalost, do transfera tada nije došlo.

Ipak, sada sam ovdje. Navijači Fenera su me oduševili. Na našim sastancima razgovarali smo o tome koliko Fener želi osvojiti ligu. Nije dobro da tako veliki tim ne može tako dugo osvojiti prvenstvo. Fenerbahce je velika zajednica i zaslužuje najbolje”.

Dijamant je govorio i o kritikama sa kojima se igrači moraju nositi.

“Kritika je dio našeg posla. Kad igramo dobro na terenu, dolazi i dobra kritika, a kada radimo loše, onda je kritika loša. To je normalna stvar.

  • Možda još uvijek nisam savršen. Sada imam 37 godina i uvijek pokušavam biti dobar. Kada mislite da igrate dobro, možete izvući nešto iz kritike. Razumijete kada je kritika iskrena i poštena. Iz svake možete nešto naučiti.”

    Edin ističe da u Feneru rade sve kako bi klub konačno osvojio titulu.

    “Fenerbahce nije uspio osvojiti prvenstvo već veoma dugo. I klub i naš predsjednik daju sve od sebe da se ova situacija promijeni. Za to se moramo boriti i težiti.

    Tu su veoma važni i navijači. Uvijek trebamo osjećati njihovu podršku. Podrška navijača je važna za mlade igrače. Moramo biti kompaktni kao tim, djelovati zajedno i fokusirati se na jedan cilj.”

    Kapiten BiH kaže da nije stigao u Fener kako bi povećavao svoju individualnu statistiku.

    “Postigao sam mnogo golova. Nisam došao u Fenerbahce da povećavam svoju individualnu statistiku. Velika je čast i motivacija biti dio ove ekipe. Dat ću sve od sebe da Fener osvoji prvenstvo. Šta god trebam učiniti, bit ću tu da to i ostvarim”.

  • Edin se osvrnuo i na sunarodnjake Bolića i Baljića koji su svojevremeno igrali za Fener.

    “Sjećam se i Bolića i Baljića. Znam da su igrali u Fenerbahceu i poznajem obojicu lično. Nadam se da ću i ja moći ostaviti lijep trag. Velika mi je čast biti kapiten ovog velikog kluba.

    Ja sam neko ko uvijek pokušava biti pozitivan, ali nikad ne volim gubiti. Znam biti malo agresivan kad gubimo. Uvijek moramo biti koncentrirani i oprezni.

    Ako želimo osvojiti ligu, svi igrači moraju znati važnost svake utakmice. Mi smo tim i imamo cilj.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,