Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko stao u odbranu saigrača, Lukakua vrijeđali na rasnoj osnovi

Preuzmite sliku

Juventus i Inter remizirali su sa 1:1 u prvoj utakmici polufinala Coppa Italia u Torinu u utakmici koja je završila s velikom dramom.

Napadač Romelu Lukaku isključen je nakon što je “utišavao” navijače koji su ga vrijeđali na rasnoj osnovi, piše CBS Sports.

Domaći su zabili prvi gol preko Juana Cuadrado-a i činilo se da je utakmica gotova sve dok brazilski defanzivac Bremer nije skrivio jedanaesterac za igranje rukom u posljednjoj minuti utakmice, prenosi Tuzlanski.ba.

Lukaku je postigao pogodak, a potom su krenuli crveni kartoni.

Belgijski napadač slavio je stavljanjem prsta na usta, uz to poručivši “tišina” domaćim navijačima koji su ga vrijeđali otkako je ušao na teren u drugom poluvremenu.

Pojavili su se video snimci na kojima se vidi kako navijači prave majmunske zvukove tokom njegovog izvođenja penala.

Sudac mu je nakon slavlja dao drugi žuti karton budući da pravilo kaže da igrač mora dobiti žuti karton ako provocira protivničke navijače, međutim, u ovom slučaju odluka suca djeluje malo oštro, s obzirom da je napadač već drugi put slavio na isti način i izbjegao kartone.

Nije poznato da je službena osoba utakmice čula rasno vrijeđanje, ali je nakon utakmice upisano da je žuti karton bio zbog “pretjeranog slavlja”.

  • Lukakuov crveni karton bio je samo početak nečega što je zamalo preraslo u tučnjavu između dvije ekipe.

    Mnogi igrači obje strane bili su uključeni, uključujući i neke koji su sjedili na klupi poput Interovih Danila D'Ambrosia i Edina Džeke.

    Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko, odmah je stao u odbranu svoga saigrača. Protivničkim navijačima nije ostao dužan, u stilu Lukaku-a pokazao im je da ućute, a potom poljubio grb Intera.

    Nakon toga otišao je do navijača Intera, skinuo dres i poklonio im ga.

    Kako stvari stoje, Inter će u uzvratu igrati bez Lukakua i Samira Handanovića, dok će se Massimiliano Allegri morati nositi s izostankom Cuadrada.

    Moglo bi biti daljnjih sankcija u nadolazećim danima i za drugu utakmicu, s obzirom na ono što se dogodilo nakon posljednjeg zvižduka između dvije ekipe.

    Ove dvije ekipe ponovno će se susresti 26. aprila na San Siru kako bi se znalo ko će igrati protiv pobjednika drugog polufinala između Cremonesea i Fiorentine.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,