Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Pobjeda se piše, igra briše, neka ovo bude novi početak

Preuzmite sliku

Edin Džeko je postigao gol u pobjedi BiH nad Lihtenštajnom od 2:1.

Bio je to meč petog kola grupe J kvalif. za EURO, a kapiten BiH je nakon susreta govorio za BHRT1.

“Bilo kakva pobjeda dobro dođe nakon tri poraza. Svi smo očekivali pobjedu sa više golova razlike, ali i ova utakmica je pokazala da nikoga ne možeš pobijediti lagano

Slažem se sa selektorom da sve treba gledati pozitivnije. Naši konkurenti su izgubili bodove, a mi smo pobijedili. Tri boda se pišu. Sigurno da nismo ni imali vremena. Novi selektor je došao i imali smo tri, četiri treninga. Neki od nas su igrali utakmice u nedjelju.

  • Nadam se da će nam ova pobjeda dati više samopouzdanja. Vidjelo se u nastavku da nedostaje samopouzdanja, pogotovo sa loptom. Oni su stajali cijelu utakmicu nazad i možda smo se mi uklopili u njihovu sporu igru”, kazao je Edin i dodao:

    “Neka ovo bude neki novi početak. I mi igrači moramo znati da ovo sve mora biti puno bolje. Island je bolji od Lihtenštajna i utakmica neće biti lagana bez obzira na njihove loše rezultate.

    Nadam se da ćemo se uspjeti odmoriti i ta utakmica na Islandu je ključna za daljni tok kvalifikacija. Ova pobjeda je bitna. P objeda se piše, a igra briše i idemo dalje.”

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,