Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Nestvarno je biti prijatelj sa legendom poput Tottija

Preuzmite sliku

Edin Džeko se, kako sam kaže, skrasio u Rimu. Bh. reprezentativac proveo je devet godina u Wolfsburgu i Manchester Cityju, te je s oba kluba osvajao titule nacionalnih prvaka. Međutim, Rim je, uz Sarajevo, jedino mjesto koje zove domom, piše u članku za Player’s Tribune, stranicu koja kompilira tekstove o iskustvima sportista.

– Ljudi me stalno pitaju o razlici između igranja u Engleskoj i Italiji. U Engleskoj je sve – brzina, brzina, brzina… Ovdje je taktika, taktika, taktika… Nevjerovatno je koliko sam naučio u tri godine u Seriji A, ovdje misle na svaki mali detalj, napisao je Džeko.

– Nestvarno je zvati legendu poput Francesca Tottija prijateljem. Uvijek mu kažem kako mi je žao što nisam došao ranije – pomogao bi mi da zabijem puno više pogodaka, naveo je.

Osvrnuo se i na lični napredak…

– Poboljšao sam se kao nogometaš tokom ovih sezona koje sam odigrao s njim. On sve vidi na terenu, pronalazi prostor, a lopte s kojima me znao pronaći bile su fenomenalne. Jako sam sretan što sam došao u Italiju, definitivno sam puno o nogometu naučio ovdje, kazao je, prenosi Fokus.ba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: