Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko nakon baraža završava reprezentativnu karijeru?

Preuzmite sliku

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko mogao bi završiti svoju reprezentativnu karijeru nakon baraža za Evropsko prvenstvo.

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak igra polufinale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Zmajevi će na Bilinom polju ugostiti Ukrajinu, a u slučaju pobjede pet dana kasnije će na Grbavici u finalu igrati protiv boljeg iz duele Island – Izrael, prenosi ’’Meridian sport’’.

U slučaju poraza od Ukrajine 26. marta Zmajevi će igrati prijateljski/revijalni meč protiv poraženog iz drugog polufinala. A kako saznaje Faktor iz izvora bliskih FSBiH postoji mogućnost da bi u tom slučaju pojedini igrači mogli da se oproste od dresa sa državnim grbom.

Prije svih to se odnosi na rekordera Edina Džeku. Kapiten Zmajeva 17. marta proslavio je 38. rođendan, a eventualni neodlazak na završnu smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta samo bi ubrzala odluku da Dijamant ode u zasluženu fudbalsku penziju, kada je reprezentacija u pitanju.

Ne bi bilo čudno kada bi se uz Džeku od dresa Zmajeva oprostili i iskusni Miralem Pjanić, te golman Ibrahim Šehić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje