Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džekina sudbina u Interu neizvjesna, talijanski mediji objašnjavaju zbog čega

Preuzmite sliku

Situacija sa Edinom Džekom i njegovim produženjem ugovora sa Interom još uvijek nije riješena i pitanje je da li će biti budući da u milanskom klubu sve nade polažu u plasman u Ligu prvaka i sljedeće godine.

Gazzeta dello Sport jutros donosi pojašnjenje finansijske situacije u Interu koji pokušava smanjiti troškove, ali istovremeno ostvariti dobre rezultate, prenosi N1.

Koliko je moguće na pravi način balansirati u takvoj situaciji ostaje da se vidi, ali je činjenica da bi Inter pretrpio težak udarac ukoliko se ne bi plasirao u Ligu prvaka naredne sezone, a samim tim je pitanje ostanka Džeke u Nerazzurima i u narednoj sezoni pod velikim znakom pitanja.

“Uzmimo za primjer Edina Džeku. Inter i Bosanac već imaju dogovor za daljnju obnovu sezone, za plaću od 5 milijuna neto. No, jasno je da idu u završetak pregovora samo u slučaju plasmana u vrh europskog takmičenja” navodi se u tekstu.

Direktor Intera Beppe Marotta kaže da “bez četvrtog mjesta bili bismo prisiljeni preispitati sve svoje planove” budući da bi ostao bez 50 miliona eura od UEFA-e te bi dogovoreni poslovi sa produženjem ugovora bitnim igračima bili ugroženi.

Danas Interove plaće iznose 132 miliona eura bruto, uz još 11 povezanih sa Simoneom Inzaghijem i njegovim osobljem.

U usporedbi s prošlom sezonom, Zhangova kompanija uspjela je smanjiti troškove plaća za 12% (prethodni ukupni iznos iznosio je 150 miliona).

Podsjetimo, Dijamanta ugovor sa talijanskim klubom veže do kraja juna. Ove sezone je postigao 7 golova u prvenstvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,