Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dva gola Dijamanta: Ooo, Edin Džeko…predvodi City do titule prvaka Engleske (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Man Cityja u zaostaloj utakmici 29. kola Engleske Premijer lige na stadionu Etihad savladali su ekipu Aston Vile rezultatom 4:0.

Građani su od prve minute napadali gol gostiju iz Birminghama, međutim Aston Villa se uspješno branila sve do 64. minute kada ja na scenu stupio naš reprezentativac.

Džeko se prvo sjajno snašao na ubacivanje Zabalete i loptu kroz noge Guzanu poslao u mrežu, za rezultat od 1:0 i veliko slavlje na stadionu uz pjesma navijača posvećenu našem Dijamantu „Ooo, Edin Džeko…“

Nakon prvog postignutog gola samo osam minuta bilo je potrebno našem reprezentativcu da ponovo obraduje navijače Cityja.

U 72. minuti Džeko se ispred golmana gostiju sjajno snalazi i postiže drugi gol za City. Džeko je igru napustio u 85. minuti susreta uz ovacije sa tribina, a na terenu ga je zamijenio Negredo. Njegova ekipa je preko Jovetića uspjela doći i do trećeg gola u 89. minuti da bi konačnih 4:0 za Građane postavio Toure u sudijskoj nadoknadi utakmice. Još samo jedna utakmica fudbalere Manchester Cityja dijeli od naslova prvaka Engleske.

Džeko je definitivno u posljednja dva kola bio najbolji igrač svoje ekipe sa četiri postignuta gola u dvije utakmice. U posljednjem kolu 11. maja od 16,00 sati Manchester City na svom stadionu dočekuje ekipu West Hama. U drugom zaostalom susretu Sunderland pobjedio WBA rezultatom 2:0. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,