Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dugoočekivani transfer: “Sve je dogovoreno! Perišić potpisuje za Hajduk”

Preuzmite sliku

Ivan Perišić dolazi u Hajduk, ali ne samo do kraja ove sezone, već će za splitski klub potpisati ugovor do ljeta 2025. godine

Ivan Perišić dolazi u Hajduk, ali ne samo do kraja ove sezone, već će za splitski klub potpisati ugovor do ljeta 2025. godine. Tvrdi to italijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira, dodajući da je posao dogovoren i potvrđen. Nešto prije ponoći o tome je na Twitteru pisao i najpoznatiji svjetski stručnjak za transfere nogometaša Fabrizio Romano. Prema njegovim informacijama, Perišić bi na Poljud trebao stići kao Tottenhamov igrač na posudbi do kraja sezone.

Nedavno je Tottenhamov trener Ange Postecoglou rekao da je Perišić već odigrao svoje posljednje minute za londonsku momčad s obzirom na to da mu na kraju sezone istječe ugovor, a upitno je hoće li se oporaviti od teške povrede prednjeg križnog ligamenta (ACL) u desnom koljenu. Zadobio ju je na beskontaktnom treningu u septembru prošle godine. Trenutno je Perišić u procesu rehabilitacije. Za Tottenham je odigrao 50 utakmica uz učinak od jednog gola i 14 asistencija.

Perišić je velika želja Hajdukovih navijača, a poznato je i da bi splitski klub volio dovesti i tako dodatno istaknuti svoju kandidaturu za ligaški naslov.

Kada je pretrpio povredu, Hajduk mu je poželio brz povratak na teren ovim riječima: “Kad god doša, dobrodoša mi, jer jedno za drugo mi smo stvoreni. Brz oporavak.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,