Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

”Došao nam kum Vedo” : Reprezentativac velikog srca, posjetio vrtić u Potočarima (FOTO)

Preuzmite sliku

Vedad Ibišević, nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i nogometaš berlinske Herte, posjetio je u ponedjeljak dječiji vrtić Poletarac, igraonicu Drugarstvo Potočari – Srebrenica.

 • vedad-ibisevic-vrtic-potocari-djeca3_2015_10_06
 • Krajem augusta devetka „zmajeva“ donirala je neophodnu opremu (dječije stolove, igračke i ostale potrepštine) ovom vrtiću, a okupljanje reprezentacije je iskoristio da upozna i malo se druži sa djecom.

  Iznenada posjeta napadača Herte i bh. nacionalnog tima obradovala je mališane koji su ga dočekali sa osmijehom na licu. Također, čovjek koji je mnogu puta do sada obradovao naciju svojim pogocima, bio je izuzetno veseo, javlja Anadolu Agency (AA).

 • vedad-ibisevic-vrtic-potocari-djeca0_2015_10_06
 • „Presretan sam. Osmjeh na licima djece je nešto što nema cijenu. Djeci treba osigurati sve uslove koje imaju i djeca u razvijenim zemljama i pokazati da je sve moguće. Ne smijemo uskratiti djeci pravo na snove“, istakao je Ibišević.

  Ibišević je posjetio objekt i uvjerio se da djeca imaju pažnju i dobre uslove, pa je dogovorio i rješenje problema sa grijanjem kako bi djeca i tokom zime mogla koristiti sve prostorije vrtića. Pored grijanja bolna tačka vrtića je i toaleti koje koriste mališani, tako da će Vedad finansirati i ovu sanaciju.

 • vedad-ibisevic-vrtic-potocari-djeca2_2015_10_06
 • „Došao nam kum Vedo“ piše na Facebook stranici igraonice  Drugarstvo. Vedad je naglasio kako će i u budućnosti donirati neophodne stvari kako bi se rad vrtića još više poboljšao. Inače, Ibiševićeva misija je da pored nogometa donosi radost djeci i da doprinese izgradnji boljeg bh. društva.

 • vedad-ibisevic-vrtic-potocari-djeca1_2015_10_06
 • Uvijek trži mogućnosti da doprinese da djeca imaju što kvalitetnije uslove života i školovanja. Do sada je učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama u BiH. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,