Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobra atmosfera na ulicama Zenice: Navijači jednoglasno očekuju pobjedu BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Sve više navijača ide prema stadionu Bilino polje gdje će večeras selekcija Bosne i Hercegovine od 20:45 igrati prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine protiv Estonije, piše Anadolu Agency (AA).

Navijači obučeni u boje Bosne i Hercegovine, sa zastavama, trubama i drugim rekvizitima ulicama Zenice hodaju već satima nestrpljivo čekajući prvi sudijski zvižduk na Bilinom polju.

Iako nisu htjeli pred kamere, navijači su u prolazu rekli kako očekuju jedino pobjedu Bosne i Hercegovine.

Ulicama Zenice prolazili su i brojni automobili okićeni bosanskohercegovačkim zastavama, a na ulicama vlada praznična atmosfera.

Svakako, atmosferu su dodatno “zagrijali” i popularni BH Fanaticosi, njih nekoliko stotina koji su navijanjem i navijačkim pjesmama uz bakljadu na ulicama Zenice napravili odličnu atmosferu nakon neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Većina karata je rasprodana, a navijači pokušavaju na svaki način doći do jedne karte više kako bi na Bilinom polju podržali svoju reprezentaciju.

Susret Bosna i Hercegovina – Estonija igra se od 20:45 na stadionu Bilino polje čime će obje reprezentacije početi kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje