Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Deset od deset: Sloboda na Tušnju deklasirala Mladost DK za nastavak pobjedonosnog niza

Preuzmite sliku

Sloboda je večeras na Tušnju  ugostila Mladost iz Doboja kod Kaknja i uspješno u osmom ligaškom meču upiala i osmu ligašku pobjedu, te desetu računajući Kup utakmice.

Fudbaleri Slobode rano su poveli protiv gostiju, gol je postigao Kapetanović u 19. minuti susreta, koji je i nedavno u Kupu protiv Željeuničara dao spektakularan gol.

Potom je Dilaver u 27. minuti povisio na 2:0, ali je Mladost smanjila preko Kurevije u 30. minuti na 2:1 u 30. minuti. Nekoliko minuta kasnije Said Husejinović pogađa sa penala za 3:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena ali i nagovještaj da će publika na Tušnju gledati još golova u nastavku.

U prvom dijelu drugog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Sloboda je sigurno čuvala stečenu prednost.

Ipak u 70. minuti novi pogodak u mreži gostiju. Merdović najprije pogađa za 4:1, a samo minutu kasnije Kalesić povećava vodsvo na 5:1.

U 83. minuti pravi debakl Mladosti DK, nakon autogola gostiju rezultat na semaforu glasio je 6:1. Do kraja susreta Pljug je uspio smanjiti rezutat za konačnih 6:2.

Sloboda nakon osmog kola zauzima prvo mjesto na tabeli sa maksimalnih 24 boda, Mladost DK je posljednjeplasirana sa svega 4 osvojena boda na svom kontu.

U narednom kolu Slobodu očekuje gostovanje u Goraždu, dok Mladost DK na svom terenu dočekuje Jedinstvo iz Bihaća. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,