Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Demirović: Dao sam sve od sebe. Volim te Bosno i Hercegovino jer moja si jedna, jedina

Preuzmite sliku

BiH je u četvrtak u Zenici poražena od Ukrajine sa 1:2 u polufinalu baraža za EURO te ostala bez šansi za plasman na prvenstvo.

Zmajevi su vodili do 85. minute, ali su do kraja meča primili dva gola i izgubili.

Ermedin Demirović (25), koji je odigrao cijeli susret, se oglasio na svom Instagramu i poručio je naša selekcija dala sve od sebe u meču sa Ukrajincima.

“Od četvrtka skupljam snage, prvo sebi da priznam, pa onda i svima ostalima, da nismo uspjeli, a toliko smo željeli. Imam osjećaj da se taj nesretni poraz nije desio, dok ne izgovorim to naglas, ali nažalost, desio se i to na jako bolan način.

Ne idemo na toliko željeni EURO, što mi itekako teško pada, pogotovo jer se igra u Njemačkoj, zemlji u kojoj i sam igram. Kao pojedinac sam dao sve što sam mogao, kao ekipa također, ali nekada je potrebno i malo sreće, a mi je definitivno već odavno nemamo!

  • Tuga i očaj, smjenjuju se u mojim mislima, jer mi je žao što nismo usrećili naš narod, što nismo uspjeli izdržati i zajedno slaviti sa navijačima. U cijelom ovom očaju, ipak me tješi jedna stvar – pokazali smo da možemo, da znamo, da želimo i uz podršku navijača, vjerujem da ćemo i uspjeti.

    Vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu. Volim te Bosno i Hercegovino, kako god završilo, jer moja si jedna, jedina”, poručio je Ermedin.

    Demirović je za A selekciju BiH odigrao 24 meča, postigao gol te dva puta asistirao.

    Jedini gol je postigao u pobjedi nad Crnom Gorom u Ligi Nacija, a upravo je tapobjeda pružila šansu BiH da igra baraž za EURO 2024.

    Ermedin je ove sezone u njemačkoj Bundesligi odigrao 27 utakmica za Augsburg, zabio 14 golova i dodao osam asistencija.

    Prvi je strijelac i najbolji asistent svoje ekipe.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje