Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Da li je Barcelona dobila novog Messija?

Preuzmite sliku

Barcelona je jučer pred svojim navijačima ostvarila uvjerljivu pobjedu od 4:0 nad ekipom Real Betisa.

Ipak, utakmicu je obilježio jedan potez trenera Xavija Hernandeza kojim je ispisana historija katalonskog kluba.

Barcelona ima novog rekordera

Lamine Yamal, ovaj 15-godišnjak jučer je postao najmlađi igrač koji je zaigrao u prvenstvu Španije. Lamine je u igu ušao u 83. minuti utakmice u dobi od 15 godina, devet mjeseci i 16 dana.

Srušio je rekord star 101 godinu koju je držao Armand Martinez Sagi. On je 1922. debitovao za Barcelonu, a bio je dva mjeseca stariji nego što je to Yamal danas. Odlukom Hernandeza da Yamal zaigra u utakmici protiv Real Betisa posato je peti najmlađi igrač u historiji španskog prvenstva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli lamine yamal (@lamineyamal)

Nakon utakmice Xavi je komentirisa igru mladog Yamala. Ostavio je dobar utisak, te je rekao da je pun samopouzdanja.

“Lamine je bio vrlo dobar. Rekao sam mu da pokuša biti opasan i on je to uspio. Zamislite, ima tek 15 godina, a malo je nedostajalo da zabije gol. Poseban je. Pun je samopouzdanja i može nam postati važan igrač”, izjavio je Xavi.

Yamal je dijete Barcelone, ponikao je u Barceloninoj akademiji La Masija.  Nastupa za U-19 reprezentaciju. U 28 nastupa postigao je osam golova i podijelio isto toliko asistencija. Ovaj igrač dosta podsjeća na Messija i njegov stil igre. Uz driblinge, dodavanja, asistencije i postignute golove pretpostavlja se da će imati svijetlu budućnost. Jedan od najboljih talentovanih mladih igrača, može igrati i kao centralni napadač, ofanzivni vezni ili krilo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje