Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

ĆIRO: Prosinečki je najbolji trener za BiH!

Preuzmite sliku

Poput Vahida Halilhodžića, Duška Bajevića, Mehmeda Baždarevića.., i Miroslav Blažević je bio adresa na koju su “kucali” bh. novinari u potrazi za ekskluzivom, ili barem mišljenjem ovih stručnjaka kako naći pravog nasljednika Safeta Sušića.

Ćiro, doduše nije nudio svoje usluge. On je već jednom bio selektor i doveo “Zmajeve” dso baraža. Ćirin “kostur” je preuzeo Safet Sušić koji je tim osnažio s Kolašincem, Bešićem, Mujdžom, Bičakčićem…

Ćiro je za spas bh. nogometa ponuo rješenje.

– Kunem ti se zdravljem, onim najdražim svima nama, samo jedan trener može spasiti našu reprezentaciju – poručuje u razgovoru za Avazov portal Ćiro.

Otkrio je koji je to trener u pitanju.

– Robert Prosinečki je taj! Robi nije trener, on je trenerčina! Najbolji u regionu. Nema ga boljeg u Hrvatskoj, a vidim ko se sve nameće dole u Bosni, Robi je za njih stručnjak.

  • prosinecki-selektor3
  • Ponudio je neke dokaze.

    – Slušaj ti kad ti Ćiro kaže. Kada je Slaven Bilić vodio hrvatsku reprezentaciju Prosinečki je to sve osmišljavao, on je bio mozak stručnog štaba. Priznao mi je to i Nikola Jurčević koji je bio u Bilićevom “stožeru”.

    Ćiro je ponudio dodatne garancije.

    – Nemam nikakve interese da guram Robija. Zar bih poturio svoje ime koje sam tolike godine gradio i snažno stao za njega da nisam uvjeren u kvalitete Prosinečkog. On bi bio prihvatljiv svima u Bosni. Znaš kako je, ako te ne prihvati jedan narod gotov si u startu, a Prosinečki ne bi imao taj problem.Znaš da sam vodio pet reprezentacija, ali me duša boli zbog pozicije u kojoj je moja Bosna. Kakav Vels, Izrael, Cipar. Pa mi smo “poderali” u obje utakmice Belgiju. Uvjeravam vas da bi Prosinečki izgradio atmosferu i ostvario podvig. NSBiH je na velikom iskušenju. Ne smije pogriješiti u izboru. Ako sada dovedu krivog, nekog ko nema taj kapacitet, uništit će sve što smo Safet i ja napravili. Samo je Prosinečki u stanju odvesti BiH na Evropsko prvenstvo – izjavio je Miroslav Blažević.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,