Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro ima poruku za Argentinu: Zar mislite da ćete zaustaviti Hrvatsku sa ostarjelim Messijem?

Preuzmite sliku

Hrvatska u utorak od 20,00 sati igra polufinale Mundijala u Kataru protiv Argentine, a legendarni Ćiro Blažević govorio je za Jutarnji.hr o spomenutom meču.

Selekcija Hrvatske je prije četiri godine na SP u Rusiji razbila Argentinu sa 3:0, a Ćiro vjeruje da naše komšije mogu do finala u Kataru.

“Uz Dalića me veže odnos oca i sina. Volim ga i poštujem, njemu ne trebaju moje sugestije. Da sam selektor, ne bih se zamarao tom utakmicom iz Rusije nego bih Argentincima poslao poruku – ko ste vi, zar stvarno mislite da ćete nas zaustaviti s aostarjelim Messijem? Nemate šanse! Igrao bih proračunato na tu kartu, jer u argentinskom karakteru prepoznajem tu konfliktnu žicu. Treba ih uvući u sukob, temperamentni su, lako planu i tada na terenu gube fokus i taktičku disciplinu”, govori Ćiro i kratko se osvrće na drugi polufinalni duel između Francuske i Maroka.

“Francuzi su favoriti. Deschamps je bio moj igrač u Nantesu, i uvijek me izdvaja kao najzaslužnijeg za afirmaciju hrvatske reprezentacije, ali poručio sam mu nedavno – “Didi, tvoj ti učitelj zahvaljuje na komplimentima i usput kaže: gotovo je frajeru, Hrvatska će ti pokvariti planove!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje