Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro Blažević: \”Sad nam trebate više nego ikad\”

Preuzmite sliku

Ekipa HNK Orašja stiže na Tušanj i kako su najavaili imaju namjeru da pomrse račune fudbalerima Slobode.

Šef stručnog štaba Miroslav Ćiro Blažević je zbog toga svojim igračima naglasio da opuštanja pred domaćim navijačima ne smije biti. Pobjeda mora da bude imperativ:

\”Nemamo pravo na krivi korak! Orašje je delikatna prepreka, ali mi ćemo sve učiniti da ne ostavimo ništa slučaju. Fudbalska igra je čudo u kome zapostavljeni banalni razlog može biti presudan. Sa svojim saradnicima se maksimalno pripremamo za ovaj meč. Učinićemo sve da ponovo obradujemo naše cijenjene navijače!\”.

U ovom susretu Blažević neće moći računati na suspendovane Redžepija i Moranjkića, ali igrački fond dovoljno je širok da se za njih pronađu adekvatne zamjene.

Protiv Orašja Crveno – crni će tako istrčati u sljedećoj postavi: Hadžić, Efendić, Salihović, Omić, Mehanović, Jahić, Musić, Husić, Huseinbašić, Halilović (Mehidić) i Krpić.

Naš šef struke svjestan je da od podrške publike zavisi dosta toga. Stoga, poziva sve navijače da u što većem broju pohode Tušanj:

\”Zamolio bih sve naše pobornike, naše prijatelje, da dođu i da nas podrže. Podrška nam je potrebna više nego ikad\’! Posebno za ovaj meč!\”.

Drugoplasirano Jedinstvo iz Bihaća na svom terenu dočekuje Podgrmeč, Bratstvo u Gračanici igra Kantonalni derbi protiv Budućnosti dok će Rudar Kakanj u goste Radničkom iz Lukavca.

Sve utakmice 26. kola Prve lige FBiH, igraju se od 17:00 sati, utakmicu Sloboda – Orašje i ovog puta možete pratiti u direktnom programu RTV TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje