Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro Blažević: Presretan sam što će BiH igrati prijateljsku utakmicu u mojoj Tuzli

Preuzmite sliku

Presretan sam što će Bosna i Hercegovine igrati prijateljsku utakmicu u mojoj Tuzli. Na Tušnju sam proveo najljepše dane u prošloj godini, ostvario sam možda i najveće ovacije u karijeri i drago mi je da će ti isti navijači imati priliku da zapljeskaju i mojim “Zmajevima”.

Da ne moram sada u Zadar, došao bih u Tuzlu i bio jedan od onih kojih će aplaudirati Dijamantu Džeki i ostalima u meču protiv Lihtenštajna.

  • ciro-navijaaaci
  • Promocija države

    Tim nas je riječima dočekao Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor reprezentacije BiH, s kojim smo razgovarali dok je pakovao kofere na put u Zadar, gdje ga u 80. godini očekuje nova avantura – trenerska klupa hrvatskog prvoligaša.

    80 godina će napuniti Ćiro naredne godine u februaru

    – Pratio sam dešavanja oko reprezentacije BiH. Nastup na Mundijalu u Brazilu bio je odlična promocija države i igrača, sada treba nastaviti na istom putu i biti još jači i bolji. Mom Papetu želim mnogo sreće i da BiH odvede i na Euro u Francusku – kazao je Blažević, presretan što i danas dobiva pohvale da je on jedan od tvoraca jake i kvalitetne nogometne reprezentacije BiH.

    Nova avantura

    Ćiro kaže da je presretan što ga još neko želi vidjeti kao trenera.

    – Imao sam avanturu u Tuzli, iz koje nosim najljepše utiske i uspomene. Taj podvig koji sam napravio sa Slobodom, koju sam uveo u Premijer ligu BiH, dodatno me je ohrabrio. Sada idem u novu avanturu – kazao je Ćiro, dodavši da čelnici Zadra imaju visoke ambicije, a da su njegove da klub samo izvuče iz opasne zone. (Avaz)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje