Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro Blažević napustio Zadar: “U Kini sam još mudrac, dok sam ovdje starac”

Preuzmite sliku

Bilo je samo pitanje dana kada će “trener svih trenera”, Miroslav Ćiro Blažević napustiti zadarske Stanove.

Pogotovo nakon Uskokove akcije “Ribar” u kojoj su uhvaćeni Dalibor Rebić i Rene Sinovčić, glavne poluge zadarskog kluba. Kako prenosi Zadarski list, klub je napustio i trener Miroslav Ćiro Blažević.

Dogodilo se ono čemu sam se najmanje nadao. Moj prijatelj odvjetnik Matić napravio je od mene prevaranta prozvavši me da sam obećao novac za Sinovčića, te se prestao javljati. Pa nemam ja 10 miliona pod jastukom.“, rekao je “trener svih trenera” i dodao:

Kontaktirao sam banku, rekli su mi da u roku od 24 sata mogu doći do novca, naravno pri čemu mi kamate ne vrijede. Ovako je Matić kompromitirao i onu posebnu sentimentalnu povezanost mene i Zadrana. Da me nije prozvao sve bi bilo u redu. Ovako je istrčao dok sam ja razgovarao sa Zürichom i rekao groznu stvar, te me natjerao da odstupim.”

Legendarni Ćiro potom je otkrio još nešto.

Je li ovo kraj? Teško mi je priznati, nadam se će me neko zvati, i to ne neko kome gori. No jedino u Kini sam još mudrac, dok sam ovdje starac. Zato se bojim da je ovo kraj. Zahvaljujući Matiću…“, zakljućio je Ćiro u intervjuu za RTL.

Ćiro je na kraju uspio sve zakomplikovati, jer je u intervjuu za Novu TV, koji je objavljen kasnije, ali i snimljen ranije, izjavio kako već ima novi klub, ali da ime – neće otkriti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje