Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četvrti ovosezonski poraz Slobode: Ubjedljiva pobjeda Širokog Brijega na Tušnju (VIDEO)

Preuzmite sliku

U 25. kolu BHT Premijer lige pred oko 4.000 gledatelja fudbaleri Slobode su na Tušnju u derbiju kola protiv Širokog Brijega doživjeli ubjedljiv poraz rezultatom 0:3. Ovo je bio ukupno četvrti poraz Slobode u dosadašnjem dijelu prvenstva. 

Veliki ulog i vrlo važni bodovi bili su razlog nešto opreznije igre sa obje strane u prvom poluvremenu.

U prvom dijelu utakmice, fudbaleri Slobode imali su više loptu u svom posjedu, u nekoliko navrata uspjeli su ugroziti golmana Soldu, ali bez konkretne realizacije. Zaprijetio je Zeba iz slobodnog udarca, ali se ispriječio živi zid. U nastavku u prilikama su se našli Ahmetović i Ordagić ali u oba pokušaja uslijedila je loša reakcija pred golom Širokobriježana. U 39. Minuti susreta zaprijetili su i gosti kada je Kožulj udarcem sa ivice kaznenog prostora pokušao savladati Pirića.

Mnogo bure na Tušnju izazvao je prekršaj Pandže u posljednjoj minuti prvog poluvremena, kada je kao zadnji igrač odbrane srušio Ahmetovića, stručni štab Slobode i navijači su tražili isključenje Pandže ali je za prekršaj od strande glavnog sudije Edina Jakupovića kažnjen javnom opomenom.

 

Početak drugog poluvremena obilježilo je veći broj prekršaja na obje strane. U 52. minuti hladan tuš na stadionu Tušanj. Jednu polokontru i ubačaj sa lijeve strane iskoristo je Ajayi te doveo svoj tim u vodstvo od 0:1. I kada se učinilo da će fudbaleri Slobode odlučno krenuti  u napad i poravnati rezultat, gosti koriste još jednu polukontru u 59. minuti, Krstanović izlazi sam pred golmana Pirića i sigurnim udarcem povećava vodstvo svog tima na dva gola razlike. Samo tri minuta kasnije u 62. minuti utakmice neopreznost domaće odbrane ponovo je iskoristio Ajayi i jednu odbijenu loptu po treći put šalje iza leđa golmana Pirića za visoko vodstvo gostiju od 0:3.

Nakon šokantnih tri gola za svega nekoliko minuta Sloboda je napadala gol gostiju, prijetila u želji da što prije postigne pogodak. Najprije su se u prilikama našli Zeba i Sarić, nakon toga i Ahmetović pogađa stativu gola gostiju ali se rezultat nije mijenjao. U 74. Minuti ponovo je pokušao Zeba iz slobodnog udarca ugroziti gol Solde, ali je lopta otišla pored gola.

Do kraja susreta fudbaleri Slobode nisu uspjeli smanjiti prednost gostiju koji na kraju utakmice sa Tušnja odnose puni plijen i nova tri boda u Hercegovinu.

U narednom 26. kolu fudbaleri Slobode gostuju kod ekipe Olimpica dok će Široki Brijeg na domaćem terenu dočekati Slaviju. Pred naredne dvije prvenstvene utakmice obje ekipe će već u srijedu 20 aprila, odigrati i revanš susrete u okviru polufinala Kupa BiH. (Tuzlanski.ba)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje