Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Celtic do daljnjeg suspendovao sezonske ulaznice “Zelene brigade”, razlog je jasan

Preuzmite sliku

Škotski klub se oglasio saopštenjem koje je izazvalo ogroman bijes navijača, a oni su najavili nove korake

Škotski Celtic je danas objavio saopštenje u kojem je potvrdio da će do daljnjeg suspendovati sezonske ulaznice jednoj od najvećih evropskih navijačkih grupa, Zelenoj brigadi.

Ova odluka predstavlja samo nastavak ideološkog sukoba čelnika kluba i navijača, a sve je počelo vrlo jednostavno, Celtic se svrstao na stranu podrške Izraelu u sukobu na Bliskom istoku, a ogromna većina navijača, koji su uglavnom Irci, na stranu Palestine.

I pored klupskih upozorenja, navijači Celtica su napravili nekoliko spektakularnih koreografija podrške Palestini, a u utakmici protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka, Zelena brigada je insistirala da što više navijača donese zastave Palestine, te je poslana apsolutno nedvosmislena poruka od strane navijača.

  • Celtic u svom saopštenju nije smio navesti službeni razlog suspenzije sezonskih karata svojih navijača, rečeno je samo da su u pitanju sigurnosni razlozi. Protupožarni izlazi na tribini Zelene brigade otvoreni su na utakmicama protiv Motherwella i Feyenoorda kako bi više ljudi ušlo na stadion, ali ti su incidenti stari više od mjesec dana i odgovornost Zelene brigade i pored velike istrage nije utvrđena.

    Klub je tada odlučio da ne povlači ozbiljne poteze protiv navijača, ali ih je ipak povukao nakon podrške Palestini, što je samo izazvalo dodatni gnjev Zelene brigade. Putem nezvaničnih kanala, poručili su da će njihova borba protiv ovakve klupske opresije tek sada početi, a uskoro treba očekivati i zvanično saopštenje.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje