Subota, 11. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Casimiro sa tribina posmatrao susret Budućnost – Sloboda (0:0)

Preuzmite sliku

Crveno – crni su na 19. Memorijalu “Edib Čergić – Čari” protiv domaće Budućnosti odigrali utakmicu bez pogodaka.

Susret u Banovićima bio je sjajna prilika za novog šefa struke Acacia Alfreda Casimira i njegovog pomoćnika Svetislava Perduva da se na licu mjesta upoznaju sa igračkim kadrom koji u ovom trenutku posjeduje naš klub.

Ekipu je sa klupe predvodio Mirsad Dedić, a protiv popularnih Zeleno – crnih izveo je sljedeću prvu postavu: na golu je bio Fejzić, u zadnjoj liniji su igrali Efendić, Salihović, Mitrović i Mehidić, u vezi Omić, Sarić, Bajraktarević, Mujkić i Džafić, a u vrhu napada Mujić.

Crveno – crni nisu baš imali mnogo prilika da ugroze domaćine. Najbolju šansu imao je Džafić u 5. minuti, ali je iz neposredne blizine uputio loptu visoko preko gola Budućnosti. Dobru priliku imao je i Mujić, no mreže su ostale netaknute.

U drugom poluvremenu Crveno – crni su zaigrali u potpuno drugom sastavu. Na gol je stao Pirić, u zadnjem redu su igrali Todorović, Omić, Janković i Kuduzović, u vezi Pršeš, Šećerović, Halilović, Musić i Kiso, dok je kao istureni napadač ograo Selamović. Pred kraj meča šansu da se pokaže dobio je i junior Derdemez.

Na kraju, utakmica je okončana najnepopularnijim rezultatom 0:0, a novi šef struke Casimiro već od sutra u 15:30 sati počeće trenirati naš tim i pripremati ih za nedjeljni meč protiv Drine.

Iako gledatelji u Banovićima nisu vidjeli niti jedan gol, dobra stvar za Crveno – crne je da su napokon prekinuli niz poraza. Bez obzira što se danas radilo o prijateljskoj utakmici.

Podsjećamo, pred velikim brojem medija danas su u hotelu Tuzla predstavljeni novi šef stručnog štaba i prvi asistent Crveno – crnih.

Više u videoprilogu članka. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,