Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brutalni okršaj u Zagrebu: Sukobili se Bad Blue Boysi i navijači Legije

Preuzmite sliku

Kako su prepričali izvori iz navijačkoga miljea, radi se o planiranoj provokaciji Poljaka.

U istočnim dijelovima Zagreba, u kvartovima Maksimir i Dubrava, došlo je večeras do sukoba više stotina navijača poljske Legije te domaćih BBB-a.

Snimke pokazuju kako se radi o iznimno nasilnom ponašanju poljskih navijača u kojima su korištene baklje, palice i sve što je navijačima došlo pod ruku.

Iz zagrebačke policije potvrdili su sukob, no kažu da je on hitnom intervencijom policije smanjen na minimum.

“Na području Dankovečke ulice došlo je do sukoba 200 navijača, a policajci koji su se otpočetka nalazili na mjestu događaja spriječili su i mogući veći sukob. Uz redovne policijske snage, na mjestu događaja bili su i pripadnici interventne policije. Prema prvim informacijama, za sada u sukobu nema ozlijeđenih osoba”, kažu iz policije za Jutarnji list.

Kako su prepričali izvori iz navijačkoga miljea, radi se o planiranoj provokaciji Poljaka koji su autobusima, dijelom s jadranske obale gdje su se nalazili na ljetovanju, dijelom iz inozemstva, došli u Zagreb kako bi izazvali nerede uoči sutrašnje utakmice.

Navodno se radi o više autobusa punih poljskih navijača. Također, prema istim izvorima, Poljaci su kao metu napada namjerno izabrali kvart Dubravu, budući da su informisani kako se tamo nalaze najžešći navijači Dinama.

BBB-o su se navodno također brzo organizovali te su se na nekoliko mjesta u istočnom djelu grada sukobile velike grupe navijača.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje