Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bošnjaković i Kuzmanović pred utakmicu s Posušjem: “Želimo da tri boda ostanu na Tušnju”

Preuzmite sliku

Tuzla City i Posušje sastaju se u srijedu na Tušnju, gdje će obje ekipe pokušati osvojiti bodove koji im daju veću sigurnost za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj press konferenciji utakmicu su najavili šef stručnog štaba tuzlanske ekipe Milenko Bošnjaković i krilni napadač Mićo Kuzmanović.

“Iza nas je serija od pet utakmica sa ekipama iz gornjeg dijela tabele, sa ekipama koje pretenduju za izlazak u Evropu. Sada slijedi serija utakmica sa ekipama koje su u istim problemima kao i mi, koje se bore za opstanak kao i mi. Ove utakmice koje slijede bit će puno teže nego one s ekipama iz gornjeg dijela tabele. Ono što nam se dešavalo na Koševu još više je probudilo želju i inat u nama, da ostvarimo svoj cilj, a to je opstanak u ligi”, kazao je Bošnjaković.

  • Potom se osvrnuo na igrački kadar.

    “Nemamo povrijeđenih igrača. Imamo samo jednog kartoniranog a to je Harun Karić. Ulazimo dosta motivisani, spremni sa željom da već od sutra krenemo u ostvarenju želja i ciljeva i završetku ove naše priče. Mi to želimo, mi to tražimo jer ljudi koji vode ovaj klub su to zaslužili.

    Bošnjaković navodi da je i Posušje ekipa kojoj trebaju bodovi da bi izborila opstanak u društvu najboljih.

    “Ekipa Posušja će sigurno biti motivisana. Međutim, mi igramo na svom terenu, pred svojom publikom i nećemo ništa prepuštati slučaju. Znamo na šta trebamo obratiti pažnju, ekipa će dobiti posebne upute i ostalo je sve na nama”.

    Nakon Bošnjakovića, riječ je dobio i Mićo Kuzmanović, koji je istakao da je ekipa spremna za osvajanje prijeko potrebnih bodova.

  • “Jako važna utakmica za nas. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Želimo da ponovimo taj voljni momenat koji smo imali na Koševu. Mi svi vjerujemo i uvjeren sam da možemo. Respektujemo ekipu Posušja i želimo da tri boda ostanu na Tušnju”, kaže Kuzmanović.

    Utakmica Tuzla City-Posušje igra se u srijedu od 16 sati. (FOTO: Blicko Junior)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje