Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosanski klub u Švedskoj plasirao se u treću ligu, ćevapi neizbježni na utakmicama

Preuzmite sliku

Klub Bosna i Hercegovina SK koji u Švedskoj vode Bosanci, napravio je veliki rezultat – plasirao se u treću ligu Švedske.

Nakon mnogo neizvjesnosti i teških utakmica u ligaškom dijelu takmičenja i dodatnih iskušenja kroz kvalifikacione utakmice, ostvaren je ulazak u viši rang.

Ako pogledate ličnu kartu Bosna i Hercegovina SK, kluba osnovanog 2010. godine bit će vam jasno da je to porodica u kojoj se poštuju drugi i drugačiji. Od stručnog štaba, preko ekonoma, uprave do igračkog kadra, plavo bijeli su pokazali da je različitost prednost.

Utakmice koje je Bosna i Hercegovina SK ove sezone igrala kao domaćin posebna su priče i o njima se priča u Malmeu i šire. Podatak da je kvalifikacione utakmice pratilo oko 400 navijača, a na posljednjoj kvalifikacionoj utakmici i mnogo više.

Uz gril i neizbježne ćevape, utakmice ovog kluba su postale mjesto gdje raja rado dolazi, navija i uživa u fudbalu i druženju, piše mojprijedor.com.

Dakle, od pete do treće lige Švedske, put je bio trnovit, ali kada se sve kockice slože, na prava mjesta postave ljudi koji znaju i žele, napravi atmosfera u kojoj se poštuju ljudske i sportske kvalitete bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolazili, uspjeh je zagarantovan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje