Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bilbija presudio Slobodi na Tušnju: Mostarci iz Tuzle nose sva tri boda

Preuzmite sliku

U okviru posljednje utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sloboda je na stadionu Tušanj ugostio ekipu HŠK Zrinjski. Konačan rezultat utakmice glasio je 2:0 u korist gostiju iz Mostara.

U prvom poluvremenu Zrinjski je imao više loptu u svom posjedu, ali nije bilo izglednih prilika. Napadal Zrinjskog Irfan Hadžić je morao zbog povrede napustiti igru u 20. minuti utakmice, a umjesto njega ušao je Karlo Kamenar.

Igrala se 31. minuta utakmice kada je Ivan Bašić zaprijetio iz slobodnog udarca, ali je Semir Bukvić sjajno odbranio. Tri minute kasnije zaprijetili su i domaće preko Fedora Predragovića, ali je i Čondrić bio na visini zadatka.

U finišu prvog dijela viđen je i jedan sporni detalj kada je Bašić otšro startovao nad Ramićem, ali je Ermin Sivac odlučio da je to samo za žuti karton. Do kraja prvog poluvremena promjene rezultat nije bilo.

Na otvaranju drugog poluvremena nastavilo se sa spornim detaljima. U jednom trenutku Bašić je na nedozvoljen način oduzeo loptu, ali Sivac nije pokazao drugi žuti karton. U nastavku akcije ipak sudija je pokazao na bijelu tačku nakon starta Osmića nad Malekinušićem. Jedanaesterac je realizirao Nemanja Bilbija za svoj novi pogodak u 20. uzastopnih mečeva.

Stigao je Zrinjski u nastavku i do drugog pogotka, a ovoga puta presudila je fantastična akcija Plemića. Ćorluka je sa desne strane sjajno centrirao, a Bilbija u stilu Zlatana Ibrahimovića pogodio za konačnih 2:0. Sloboda je od kraja utakmice najbolju šansu imala preko Nedima Hadžića, ali je on propustio izglednu priliku. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje