Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bez rizika protiv Kipra

Preuzmite sliku

Nakon pobjede protiv Velsa u subotu rezultatom 2:0, naša fudbalska reprezentacija večeras će u Nikoziji protiv Kipra igrati utakmicu posljednjeg kola grupe B kvalifikacija za Euro.

Zmajevima je potrebna pobjeda za siguran plasman u baraž, dok nas i neriješen rezultat uz trijumf Belgije nad Izraelom ili remi na toj utakmici vodi u doigravanje.

Izabranici Mehmeda Baždarevića su u duelu sa Velsom pokazali strpljivu igru i stigli do trijumfa koji nas je ostavio u igri za baraž.

Baždarević će prema najavama večeras krenuti bez rizika i na teren poslati isti sastav koji je igrao protiv Velsa u Zenici.

Ispred Asmira Begovića igrat će Emir Spahić i Toni Šunjić, ali obojica će morati biti veoma oprezni jer imaju po dva žuta kartona te u slučaju da požute večeras, a bh. selekcija izbori plasman u baraž, neće moći nastupiti u prvoj utakmici.

Lijevu stranu pokrivat će Ervin Zukanović, dok će desno igrati Mensur Mujdža. Trio u veznom redu činit će Salihović, Hadžić i Pjanić, po krilima Lulić (lijevo) i Višća (desno) i isturen u napadu bit će Ibišević, piše Reprezentacija.ba.

Na terenu bi to trebalo izgledati ovako:

  • formacija-kipar
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje