Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Benzema: Moja zamisao je bila završiti karijeru u Realu, ali u životu se ponekad ukaže druga prilika

Preuzmite sliku

Karim Benzema je danas u Madridu održao konferenciju za medije, posljednji put kao nogometaš Reala, piše Marca.

Odlazi kao nogometaš bijelih s najviše naslova u svojoj historiji (25, poput Marcela), kao drugi strijelac kluba i poklanjajući jedinstven, poseban nogomet koji je navijačima ponekad teško razumjeti: “Real Madrid će uvijek biti moja porodica”.

Postoji mnogo zvijezda, ali vrlo malo ikona.

“Moja zamisao je bila završiti karijeru u Real Madridu, ali u životu se ponekad ukaže druga prilika”, francuski napadač je svoj iznenađujući oproštaj objasnio nakon što je odluku donio s porodicom, prenosi Tuzlanski.ba.

“Bio je to dobar put u mom životu. Imao sam sreću da sam ispunio svoj san kao dijete zahvaljujući predsjedniku. Kad sam te vidio rekao sam ‘on je čovjek koji je doveo Ronalda i Zidanea‘. To je nevjerojatno. Danas je došlo vrijeme da idem vidjeti i neku drugu priču. Najvažnije mi je da sam u svemu što sam osvojio uživao poput djeteta”, započeo je Karim obraćajući se Florentinu Pérezu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Uz to, imao je poruku zahvale Carlu Ancelottiju i navijačima koji su se na kraju predali nogometu madridske legende: “Hvala i Ancelottiju koji mi je dao povjerenje od početka. Puno sam naučio od tebe. Ovo je malo tužan dan jer napuštam svoj klub. Potpisao sam za Madrid i htio sam se ovdje umiroviti, ali nije se tako dogodilo. Uvijek ću biti iz Madrida. Hvala i navijačima što su mi uvijek davali tu snagu. Hvala svima, zaista”.

“I kao što sam rekao prvi dan… 1, 2, 3, Hala Madrid!”, rekao je Francuz.

Činu su prisustvovali i članovi Upravnog odbora, trener Carlo Ancelotti, saigrači poput Modrića, Courtoisa, Nacha i Lucasa Vázqueza te druge klupske legende poput Roberta Carlosa, Arbeloe i Raúla.

Predsjednik Florentino Pérez uručio je Benzemi zlatnu i dijamantnu značku Real Madrida u činu koji je završio porodičnom fotografijom na kojoj se vidi 25 naslova koje je Francuz osvojio tokom svoje karijere u bijelom klubu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje