Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević: Srbija i Hrvatska mogu svima pomrsiti račune

Preuzmite sliku

Legendarni fudbaler sarajevskog Željezničara i bivši selektor seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević tri dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru rekao je da očekuje odlično takmičenje u uslovima visokog standarda.

Po njemu favoriti za titulu šampiona svijeta biti isti kao i na prethodnim velikim takmičenjima.

“Tu bih pored selekcije Francuske, koju ja favorizujem, uvrstio i selekcije Brazila, Argentine i Njemačke“, kazao je Baždarević za Fenu.

On kaže da bi pored očiglednih favorita značajnu ulogu trebale imati i reprezentacije komšija BiH – Hrvatske i Srbije

“One nisu ni svjesne koliko su snažne i moćne u ovom momentu. Ako im se poklope neke stvari i ako budu imali sportske sreće, mislim da oni mogu pomrsiti račune mnogim reprezentacijama”, smatra Bažadarević.

Vjeruje da će na Svjetskom prvenstvu sve proći u najboljem radu, te da najboljim fudbalerima svijeta treba samo poželiti sreću.

Baždarević dodaje da je presretan što stvari idu na bolje i za reprezentaciju BiH, ali da prema njegovom mišljenju u krovnoj kući bh. fudbala moraju promijeniti način razmišljanja i rada kako bi se pozitivan trend nastavio.

“Moramo drugačije razmišljati i drugačije organizovati stvari u i oko reprezentacije i saveza da ne bi jedne godine bilo dobro a već naredne loše. Trebaju nam bolji uslovi u domaćem prvenstvu, ali i u samoj reprezentaciji”, zaključio je Baždarević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,