Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bayern Munchen sprema veliku rekonstrukciju: Robben mijenja Salihamidžića?

Preuzmite sliku

Bayern Munchen na pragu je toga da nakon 10 uzastopnih naslova prvaka Njemačke ove sezone ostane bez te titule.

Bavarci su domaćim porazom od RB Leipziga u predzadnjem kolu Bundeslige omogućili Borussiji Dortmund, koja u zadnjem kolu ovisi sama o sebi, da preuzme vrh.

Ne računamo li superkup s početka sezone, Bayern bi tako ostao bez ijednog trofeja ove godine. Neuspješnu sezonu za minhenski klub obilježili su uvjerljivo ispadanje od Manchester Cityja u polufinalu Lige prvaka, neočekivani otkaz Julianu Nagelsmannu u martu i poraz od Freiburga u četvrtfinalu kupa.

Stoga Bayern ovog ljeta planira veliku rekonstrukciju ekipe, a glavnu riječ vodit će počasni predsjednik Uli Hoeness, koji i dalje ima velik uticaj na donošenje odluka u klubu, piše Bild.

Hoeness pritom planira napraviti i promjene u vodstvu kluba jer ne želi zadatak obnove momčadi povjeriti sadašnjim čelnicima, sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću i generalnom direktoru Oliveru Kahnu.

Već su počele i glasine o tome ko bi mogao naslijediti Salihamidžića, a njemački Sky Sports piše da je među potencijalnim kandidatima Arjen Robben.

Legendarni Nizozemac, koji je deset godina igrao u Bayernu, bio je gost na ranije spomenutoj utakmici s Leipzigom, a Sky tvrdi da bismo ga uskoro mogli puno češće gledati na Allianz Areni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje