Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bayern izabrao: Pjanić ili Ben Arfa dolaze ako Thiago ode

Preuzmite sliku

Budućnost Thiaga u Bayernu je nesigurna, Španac bi mogao za Pepom u City pa Carlo Ancelotti traži kvalitetnu zamjenu.

Miralem Pjanić i Hatem Ben Arfa su igrači koje bi Bayern München mogao dovesti kao zamjene za Thiaga. Španski bi veznjak na kraju sezone mogao stopama svog mentora Pepa Guardiole pa će Carlu Ancelottiju trebati kvalitetna zamjena na poziciji ofanzivnog veznjaka.

Naš reprezentativac nije na prodaju, ali bi ga Roma mogla pustiti ako se pojavi klub koji je spreman platiti njegovu otkupnu klauzulu (40 milijuna eura). Naravno, Rimljani će se boriti svim silama da ga zadrže, ali problem je što im ne prijeti samo Bayern jer Pjanića žele i Chelsea, PSG, Real Madrid,… A i Ancelotti jako cijeni 26-godišnjeg igrača.

Oko Pjanića bi se ovoga ljeta mogla vući prava trakavica, a u slučaju da Roma ne popusti i ostavi veznjaka u svojim redovima još jednu sezonu, Bayern će se okrenuti Hatemu Ben Arfi. Nicin napadač ima idealan profil ofanzivnog veznjaka, a u 29. godini igra sezonu iz snova. U francuskom je prvenstvu postigao 17 pogodaka i dodao 31 asistenciju. Privukao je pažnju velikih klubova, a i sam je priznao da bi mogao promijeniti sredinu. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,