Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona se suočava s oduzimanjem bodova ukoliko žalba Elchea bude uspješna

Preuzmite sliku

Elche razmatra moguću žalbu zbog, kako smatraju, “neispravnog” odabira veznjaka Gavija iz FC Barcelone u subotu, pri čemu bi Kataloncima mogli biti oduzeti bodovi koje su zaradili u pobjedi od 4-0, izvijestio je COPE.

Posljednjeplasirani Elche doživio je poraz od Barcelone, koja je svojim pothvatima povećala vodstvo na vrhu La Lige na 15 bodova, prenosi Forbes.

Gavi je bio ključan u rutinskoj pobjedi, asistirajući za Roberta Lewandowskog prije nego što ga je domaća publika izviždala na Estadio Martinez Valero kada je zamijenjen u 68. minuti.

To je najvjerojatnije zbog problema koje je 18-godišnjak imao na međunarodnoj dužnosti, a Relevo je izvijestio da je bilo pritužbi na njegovo ponašanje u španskoj reprezentaciji.

Međutim, u nedjelju je program Tiempo de Juego na radiju COPE izvijestio da bi mladića koji se često optužuje za drsko ponašanje mogli čekati daljnji problemi.

Prema izvješću, Elche razmatra kako dobiti moguću žalbu protiv Barce zbog toga što vjeruju da je odabir Gavija koji je počeo u prvih 11 Xavija Hernandeza na lijevoj strani veznog reda bio “neodgovarajući”.

Žalba bi se temeljila na članku 141 RFEF-a (Kraljevski španski nogometni savez) koji “sprječava ponovno igranje u istoj sezoni s poništenom licencom.”

To je zato što je Gavijeva nova registracija ugovora već poništena nakon što je Barca izgubila žalbu protiv La Lige ranije ovog mjeseca.

Ubrzo nakon što su madridske publikacije osudile kako je MARCA prenijela izvješće COPE-a, SPORT ga je osudio kao “lažnu vijest”.

Katalonski list izvijestio je da je Barca “vrlo smirena” u vezi s bilo kakvom potencijalnom žalbom koja bi propala jer su imali odobrenje i lige i saveza po pitanju odabira Gavija prije utakmice.

Iako je Gaviju oduzet Xavijev kultni dres sa ‘6’ i dat mu je stari broj '30’, ne čini se vjerojatnim da će se Barca suočiti sa sličnim tretmanom u pogledu bodova osvojenih ovog vikenda.

Međutim, čak i potencijalnim gubitkom bodova osvojenih u Elcheu, oni su još uvijek na dobrom putu da podignu krunu španskog prvoligaša po prvi put u četiri godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,