Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić: “Ukoliko Grad Tuzla okrene leđa Slobodi, klub će doživjeti sudbinu Dite” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH, održanoj u utorak u Sarajevu donijete su odluke u pogledu izdavanja licenci za učešće u Premijer ligi BiH i u UEFA-e klupskim takmičenjima za sezonu 2015/2016.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH su: FK ”Borac” Banja Luka, NK ”Čelik” Zenica, FK ”Slavija” Istočno Sarajevo, NK ”Zvijezda-Gradačac” Gradačac i FK ”Sloboda” Tuzla.

Tim povodom danas smo u prostorijama SD “Sloboda” razgovarali sa predsjednikom UO FK Sloboda Azmirom Husićem.

Sudbina Slobode je trenutno u rukama Grada Tuzla, ukoliko od strane čelnih ljudi ne dođe do razumijevanja i prihvatanja nacrta projekta “Zlatna karika” bojim se da FK Slobodu čeka ista sudbina kao i KK “Sloboda Ditu”- kazao je Husić na početku razgovora za Tuzlanski.ba.

Kada je u pitanju licenciranje klubova Premijer lige BiH prema riječima Husića on je očekivao ovakvu odluku Prvostepene komisije prvenstveno zbog presude Bahrudina Bajramovića nekadašnjeg predsjednika Skupštine FK Sloboda.

Mi imao određeni rok za žalbu i sigurno da ćemo to uraditi čim pismenim putem budemo  obaviješteni o tačnim razlozima zbog čega Sloboda nije dobila licencu za takmičenje” kaže Husić. Opširnije pogledajte u video prilogu…(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje