Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić: “Plaćanjem kazni teško možemo stvoriti evropsku Slobodu!” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik FK Sloboda Azmir Husić u opširnijem obraćanju sedmoj sili govorio je o situaciju u i oko kluba.

Glavna tema bile su tužbe bivših igrača koje stižu na naplatu. “Želim istaći da uprava na čelu sa mnom neće ignorisati te probleme i spremni smo i voljni da ih riješimo. Sigurno je da ćemo tim finansijskim problemima pristupiti ozbiljno, ali isto tako se nadam da ćemo pronaći ljude na suprotnoj strani koji će biti fleksibilni i razumni. U tom slučaju ubijeđen sam da ćemo zajednički uspjeti riješiti probleme kluba koji se vuku u zadnjih 10 godina.”.

Pored ovih klupskih obaveza, dodatne finansijske poteškoće pristigle su i nakon posljednjih kazni od strane FS BiH zbog upotrebe pirotehnike na tušanjskim tribinama.

Cijenim Fukare kao naše najvjernije navijače koji su nam uvijek davali podršku, no objasnio sam im šta je u ovom trenutku potrebno Slobodi. To sigurno nije pirotehnika zbog koje nas Savez kažnjava. Mi želimo da Tušanj uvijek bude pun, ali ako ćemo zbog pirotehnike plaćati kazne, bolje je bude prazan a da ot toga nemamo štete. Poručujem navijačima da prestanu koristiti pirotehnička sredstva jer Slobodo to u ovom trenutku nije potrebno. Sloboda nije u mogućnosti davati nijednu marku Savezu za kojekakve kazne zbog pirotehnike. Nakon Čelika smo kažnjeni sa 2.500 KM, a ko zna koliko ćemo biti kažnjeni poslije ove utakmice sa Širokim. Samo zajedno možemo napraviti čudo od Slobode, ali Sloboda se treba bodriti na način koji joj neće štetiti“, istakao je Husić.

On je za naredne domaće mečeve najavio strožije kontrole na ulazu u sjevernu tribinu, upravo kako bi se izbjeglo unošenje pirotehničkih sredstava na stadion.

To će za nas biti dodatni trošak angažovanja više redara, ali je manji ako znamo koliko nas kazne čekaju zbog korištenja pirotehnike. Nisu u pitanju samo baklje, već se radi o tome da Savez nikome ne prašta i lako nam se može desiti da nam zbog ovih stvari zabrani korištenje tribine Sjever.”. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje