Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić na sastanku predstavio plan i program rada: Sloboda će uskoro dobiti novog predsjednika

Preuzmite sliku

U utorak u poslijepodnevnim satima nekadašnji predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić predstavnicima Skupštine FK Sloboda na sastanku je prezentirao četvorogodišnji plan i program rada.

Kako saznajemo Husić je kao prioritet naveo ekspresan povratak Slobode u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nakon čega bi Sloboda u svakoj narednoj sezoni bila u samom vrhu bh. fudbala i klub koji neće stvarati nova dugovanja.

Podsjetimo, Husić je sa Miroslavom Ćirom Blaževićem 2014. godine Slobodu vratio u društvo najboljih, a nakon povratka u sezoni 2015/2016 Sloboda je završila drugoplasirana te izborila nastup u evropskim takmičenjima.

Osim Husića svoj četvorogodišnji plan i program rada predstavili su proteklih dana i ostali kandidati za mandatara predsjednika UO FK Sloboda.

Najozbiljniji protukandidati Husiću su kako saznajemo Sead Omerčević vlasnik kompanije “Babilon” i Dejan Pavić vlasnik autokuće “Pavić”.

Za razliku od ostalih Husić je jedini dobio javnu podršku navijačke skupine “Fukare” čiji će predstavnici ukoliko Husić bude odabran činiti članstvo u UO FK Sloboda uz dva predstvnika Gradske Uprave koja je i najveći finansijer FK Sloboda jer se iz budžeta grada godišnje izdvaja cca 700.000 KM za FK Sloboda.

Šta će odlučiti članovi Skupštine FK Sloboda odnosno kome će dati povjerenje za novog predsjednika kluba iz Rudarske br. 2 biće poznato možda već danas.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,