Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić dostavio listu imena za novi Upravni odbor FK Sloboda

Preuzmite sliku

Azmir Husić uskoro će i zvanično preuzeti FK Sloboda Tuzla. Rukovodstvo kluba iz Rudarske 2 tražilo je od Husića imena za novi Upravi odbor, a poznati biznismen ih je končano i dostavio.

Pored Husića koji će imati ulogu predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda, novi Upravni odbor, kako saznaje SportSport.ba, činit će Adnan Omerović, Muhamed Suljagić, Jasmin Jusić, Emir Bečić, Elvir Abdulahović i Sabahudin Vugdalić.

Svi članovi Upravnog odbora automatski će biti i članovi Skupštine kluba u koju su predloženi još i dugogodišnji članovi tuzlanskog tima Denis Karić i Gradimir Crnogorac.

Sjednica Skupštine tuzlanskog velikana bit će održana do 4. jula kada će Husić i zvanično preuzeti vođenje crveno-crnih s Tušnja.

Očekuje se da će novo rukovodstvo odmah krenuti sa žestokim radom i klub iz Tuzle ima jasan cilj, a to je ekspresan povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Husić i njegov tim imaju veliku podršku i navijača Crveno-crnih.

Azmir Husić je na nedavnom sastanku predstavio plan i program rada kojeg namjerava uvesti u FK Sloboda.

Naravno, glavni cilj je ekspresan povratak Slobode u Premijer ligu, a zatim u prvoj povratničkoj sezoni cilj je borba za vrh tabele, osvajanje trofeja i plasman na evropsku scenu.

Plan je i poboljšanje uslova rada omladinskih selekcija i njihova dominacija bh. fudbalom u narednim godinama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,