Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Arsenal povukao novi dres iz prodaje zbog nevjerovatne pogreške

Preuzmite sliku

Engleski viceprvak Arsenal morao je povući iz prodaje novi domaći dres proizvođača Adidasa zbog nevjerovatne dizajnerske pogreške.

Novi 128 eura (110 funti) domaći dres Arsenala je povučen iz prodaje dok se ta pogreška ne popravi. Dres je trebao uveličati dvadesetu godišnjicu otkad je Arsenal svoj posljednji naslov prvaka Engleske osvojio i to bez poraza.

Međutim, ‘Nepobjedivi‘ su ‘poraženi‘ kada se to iko mogao najmanje nadati. Na dresu je zabilježen skor odnosno omjer pobjeda (W) i neriješenih rezultata ‘Nepobjedivih‘ (D). Međutim, nečijom pogreškom umjesto ukupno 38 koliko ih je bilo u sezoni, navedeni su samo rezultati za 32 utakmice!

U sezoni 2003/04 Arsenal je pod vodstvom legendarnog trenera Arsenea Wengera osvojio naslov prvaka bez poraza, uz skor od 26 pobjeda i 12 neodlučenih rezultata. Imao je klub iz Londona u konačnici 11 bodova više od drugoplasiranog gradskog rivala Chelseaja.

Pogreška je napravljena samo kod autentičnog matchday dresa, onaj namijenjen navijačima i stoga jeftiniji po cijeni od 93 eura (80 funti) je napravljen bez tog pogrešnog podatka i ostao je i dalje u prodaji.

Navijačima koji su već kupili dres s bizarnom pogreškom novac će biti refundiran.

– Arsenalov domaći dres za sezonu 2023-24 je privremeno nedostupan dok se dizajnerska pogreška ne ispravi – kazali su iz Adidasa uz ispriku klubu i navijačima, a prenosi engleski BBC. Tekst i ispriku možete pročitati OVDJE.

Navijači Arsenala bijesne na društvenim mrežama zbog tog nevjerovatnog propusta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,