Četvrtak, 16. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Argentinski selektor Bauza: Ako bi Messi slušao stotinu idiota, onda bi poludio

Preuzmite sliku

Edgardo Bauza, selektor fudbalske reprezentacije Argentine kaže da je nedavno tokom razgovora sa Lionelom Messijem, kazao zvijezdi Barcelone da ne treba slušati stotinu idiota, koji konstantno kritikuju, je će u suprotnom poludjeti.

Nakon razgovora sa Bauzom, prva zvijezda argentinskog fudbala Messi promijenio je svoju odluku da napusti nacionalni dres i stavio se na raspolaganje novom selektoru.

Otišao sam u Španiju da razgovaram sa Messijem o fudbalu, a ne da ga uvjeravam u bilo šta. Razgovarali smo više od dva sata i prirodno nakon toga je proizašla odluka da Messi bude na spisku reprezentacije“, kaže Bauza za argentinske medije i dodaje:

Rekao sam mu da u Argentini ima stotinu idiota, koji kritikuju, ali i da narod očekuje mnogo. Ako bi slušao tih stotinu idiota, onda bi poludio. Potom je došla njegova izjava za javnost, koju sam shvatio potpuno prirodno, u kojoj govori o svojoj želji da igra i da nešto napravi sa reprezentacijom.

Bauza je kazao da to što Argentina ima najboljeg fudbalera na svijetu ne garantuje da pobijediti u svakoj utakmici.

Međutim, možemo garantovati da ćemo biti opasni za svakog protivnika. Moramo bolje iskoristiti Messija. Zamišljam ga u dvije ili tri uloge u reprezentaciji. O tome sam već govorio sa njim, ali treba vidimo koju ćemo mu namijeniti. To će zavisiti od tima. Messi ima taj prirodni pritisak koji je na njemu zbog onoga što jeste. On je toga svjestan. Svi znamo da kada lopta dođe do njega da je sposoban uraditi nevjerovatne stvari. Međutim, potrebna mu je pomoć tima“, zaključio je Bauza.

Messi je tokom svoje blistave karijere odigrao 113 utakmica za Argentinu, da bi u junu ove godine nakon poraza od Čilea u finalu Copa Amerike rekao da se oprašta od reprezentacije. Ipak, nakon razgovora sa Bauzom promijenio je odluku.

Sa državnim timom izgubio je četiri finala velikih takmičenja, tri puta na Copa Americi i jednom na Svjetskom prvenstvu. Jedini uspjeh sa Argentinom je zlatna medalja sa Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,