Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ancelotti: Ne možemo dozvoliti da Ronalda ostavimo samog

Preuzmite sliku

Dva velikana evropskog fudbala Real Madrid i Bayern Minhen večeras će na Santiagu Bernabeu odigrati revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. Nakon prvog duela “kraljevski klub” ima veliku prednost od 2:1, ali Carlo Ancelotti, trener Bavaraca smatra da nije sve gotovo, pogotovo ako njegova odbrana ne dozvoli da Ronaldo ostane sam u blizini gola.

U minhenskom ogledu Ronaldo je pogodio dva puta i odveo svoj tim do preokreta i gostujućeg trijumfa, koji može biti presudan.

“Mali detalji odlučili su prvu utakmicu i moramo se fokusirati na njih. Ne možemo si priuštiti da Ronalda ostavimo samog. Imamo manje šansi nego prije prve utakmice, ali u svakom slučaju možemo pobijediti i proći dalje. Prvih 60 minuta utakmice u Minhenu bili smo prilično dobri, ali smo nakon toga napravili previše grešaka”, kazao je Ancelotti.

Ono što italijanskog trenera posebno raduje je povratak njegovog prvog napadača i najboljeg strijelca Roberta Lewandowskog, koji je zbog povrede propustio prvu utakmicu.

“Lewandowski je odličan igrač i njegov povratak biće nam od velike pomoći. Trenirao je sa ekipom bez ikakvih problema. To je pojačalo naše samopouzdanje, ali nećemo promijeniti našu strategiju”, zaključio je Ancelotti.

Revanš četvrtfinala Lige šampiona između Reala i Bayerna igraće se večeras na Santiago Bernabeu s početkom u 20:45 sati.

Drugi revanš duel četvrtfinala u večerašnjem programu igraće Leicester City i Atletico Madrid na King Power stadionu u istom terminu. Madriđani su u prvoj utakmici slavili sa 1:0. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje