Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Allegri: Mislio sam da će Pjanić riješiti utakmicu

Preuzmite sliku

Juventus i Sevilla sinoć su odigrali neriješeno u okviru 1. kola grupne faze Lige šampiona. Torinski klub se tokom ljeta znatno pojačao i to sve kako bi došao do naslova u Ligi šampiona, međutim na samom startu grupne faze uslijedio je remi i to protiv Sevillle.

Konačan rezultat glasio je 0:0. “Žalimo što nismo osvojili tri boda protiv Seville, ali ovo je tek početak. Imamo vremena da ih osvojimo. Moramo poboljšati dodatno svoju igru, jer šanse su nam došle tek s Khedirom, a to je propust veznog reda”, izjavio je trener Allegri nakon susreta, dodavši: “Dybala je u istoj ulozi igrao prošle sezone, ali je umoran. Nakon zamjena počeli smo više driblati i ubacivati, ali nismo mogli zabiti”, dodao je Allegri.

Novinare je zanimalo i zašto utakmicu od prve minute nije započeo bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

“Što se tiče Pjanića, kada je on ušao u igru očekivao sam da će nam svojom kvalitetom donijeti pobjedu. Htio sam da nam donese tu kvalitetu s klupe. Na kraju mogu samo reći da smo dali sve za pobjedu i da ne smijemo biti razočarani. Nema depresije, ostajemo prizemni”, istakao je trener Juventusa. (Sportsport.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,